Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 78:
: Tako je, ne radi se. Svaka riječ treba imati vlastiti članak (''unos''), sa svojom deklinacijom, izgovorom, citatima itd.. Jedino definicije ne treba duplicirati u slučaju 100%-tnih sinonima, pravopisnih varijanti, ili dubleta/tripleta po hr/bs/sr standardima - moj je prijedlog da se kao defaultna lema uzme onaj oblik koji je prvi po abecedi. Dakle definicija da bude na [[horeg]], a na [[koreg]] da bude definicija oblika "vidi [[horeg]]". Trebamo se odlučiti u vezi toga još - planirao sam napisati nekakve okvirne upute pa da se potvrde glasovanjem kad završim s ovim terenskim radom ali se odužilo. --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 20:22, 18 februar-вељача 2014 (UTC)
::Što se mene tiče, nije zgoreg definicije stavljati na sve (ako nije preveliki utrošak vremena i ako ne škodi organizaciji), "vidi ovo/ono" je obično u tiskanim rječnicima gdje se štedi papir. Mi takvih problema nemamo, a prednosti su i to da je bolje da svaki unos bude potpuniji i da se izbjegnu eventualni prijepori o favoriziranju nekog oblika. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 23:53, 18 februar-вељача 2014 (UTC)
::: Da, no onda bi trebalo sinkronizirati sve te članke, za svaku izmjenu. To je sve super na papiru, ali ne skalira jednom kad članci narastu volumenom. Možda ti se čini ovako jednostavno s definicijom od jednog retka, ali tu su još i primjeri korištenja, citati, prijevodi, izvedenice, *nimi, frazeologija, sintagma i ostale sekcije vezane za definicije - može svaki članak narasti do 20-30K bez problema. Meni se čini najbolje sve to držati na jednom mjestu, u fleksijskoj liniji (to je ona koja sadrži predloške <nowiki>{{sh-<vrsta-riječi>}}</nowiki> od defaultne leme navesti sve varijante, pa onda ispod sve zajedničko centralizirati. Napravit ću neke testne primjere pa je najbolje da zajednica glasa o željenom izgledu članaka prije nego se započne s masivnim editiranjem definicija. Sad još postavljamo temelje.. --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 00:56, 19 februar-вељача 2014 (UTC)